Pokrovne crijep ploče Prestige
Građevinska limarija | Proizvodi
Crijep ploča osigurava 100% nepropusnost krova. Standardna pokrivna širina ploče je 1,1m, a dužina zavisi od potrebe kupca. Crijep ploča Prestige je u velikoj mjeri zastupljena kao najbolji izbor za pokrivanje svih vrsta objekata, od montažnih kuća i vikend objekata, preko individualnih stambenih kuća, do velikih stambenih zgrada i poslovnih objekata.

Posebno treba naglasiti postojanost i izdržljivost crijep ploče Prestige u svim klimatskim uvjetima, što je apsolutno nedostižno za ostale krovopokrivačke materijale. Kako se krovni lim pričvršćuje sa specijalnim SVP vijcima sa neoprenskom podloškom u donju zonu krovnog lima, to mu daje izuzetnu čvrstoću i čini ga otpornim na jake vjetrove, te apsorbira veliku količinu buke, posebno prilikom padanja kiše ili grada.

Korisna površina crijep ploče "PRESTIGE" je 1100 mm, razmak između rebara je 183,3 mm, a dužina valova je 350 mm standardno, mada dužina vala može biti od 170 - 450 mm, zavisno od potrebe kupcaodnosno pripremljenog razmaka letve na krovnoj konstrukciji. Visina vala na ploči je 32 mm, a visina samog ojačanja - rebra iznosi 14 mm.

Proizvodi